Česká centra, Czech Centres

Česká centra / Czech centres - logo

Program

16.6.2020 18:00

Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami

Šéfkuchař Českého domu v Moskvě Vladimír Šalanský poradí, jak připravit tvarohové knedlíky. Video bude zveřejněno na našem YouTube v úterý v 18:00.

Ingredience

Citronová kůra - 1ks

Cukr vanilka  - 1 ks 

Máslo čerstvé  - 70g

Mouka pšeničná hladká T 650  - 70g

Pšeničná krupice - 70g

Sůl - 1 kávová lžička

Tvaroh tučný - 250 g

Vejce slepičí - 1 ks

Voda pitná - 2 l

Postup přípravy

Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.
Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí plátky těsta, kterými obalujeme omyté, čerstvé jahody. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě, do které jsme přidali vanilkový cukr, proužek citronové kůry. Podle velikosti knedlíků vaříme 4-5 minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.
Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané strouhaným tvarohem. Na posypání můžeme také použít orestovanou skořicovou strouhanku. K tvarohovým knedlíkům se skvěle hodí také poleva z čerstvých rozmačkaných jahod se zakysanou smetanou.

Foto - catandcook.cz


Místo konání:

Online

Datum:

16.6.2020 18:00

Organizátor:

České centrum


Připomenutí akce
Tuto akci nelze připomenout, protože akce již začala