Program
16.6.2020 18:00
Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami

Šéfkuchař Českého domu v Moskvě Vladimír Šalanský poradí, jak připravit tvarohové knedlíky. Video bude zveřejněno na našem YouTube v úterý v 18:00.
Ingredience
Citronová kůra - 1ks
Cukr vanilka - 1 ks
Máslo čerstvé - 70g
Mouka pšeničná hladká T 650 - 70g
Pšeničná krupice - 70g
Sůl - 1 kávová lžička
Tvaroh tučný - 250 g
Vejce slepičí - 1 ks
Voda pitná - 2 l
Postup přípravy
Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.
Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí plátky těsta, kterými obalujeme omyté, čerstvé jahody. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě, do které jsme přidali vanilkový cukr, proužek citronové kůry. Podle velikosti knedlíků vaříme 4-5 minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.
Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané strouhaným tvarohem. Na posypání můžeme také použít orestovanou skořicovou strouhanku. K tvarohovým knedlíkům se skvěle hodí také poleva z čerstvých rozmačkaných jahod se zakysanou smetanou.
Foto - catandcook.cz
Místo konání:
Online
Datum:
16.6.2020 18:00
Organizátor:
České centrum